Tuti Tippek kezdőknek

TUTI TIPPEK KEZDŐKNEK

Most kezded az ismerkedést a lóversenyjátékokkal? Téged is lenyűgöznek a versenylovak, vagy talán az agaraknak szurkolsz? Jártál a Kincsem Parkban és irigykedve nézted, amint a tribünön ezrek szurkolnak kedvenceiknek kezükben szorongatva fogadószelvényüket?

Most bevezetünk ebbe a különleges világba. Segítségünkkel egyszerűen, könnyen és gyorsan sajátíthatod el a fogadás alapjait. Leírásunkból megtudhatod, hogy hogyan játszanak a profik, milyen játékokat ajánlanak kezdésképp a fogadóknak.    

Mennyit nyerhetek?

Magyarországon kizárólag a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. szervezhet ló- és agárversenyekre fogadásokat szigorú szabályok szerint, a Szerencsejáték Felügyelet által ellenőrzött formában.

Kétféle fogadási formát különböztetünk meg.
Az egyik a bukmékeri típusú, ahol a szervező a saját pénzével játszik a játékosokkal előre kihirdetett fix osztalékot kínálva. Ha nyer a fogadott ló, a játékos megnyeri a feltett pénzének az osztalékát. Ha kikap a fogadott ló, akkor a bukméker nyeri meg a feltett pénzt. Így működik hazánkban a Tippmix.
A másik a totalizatőr típusú, ahol a szervező fix szervezési díjért dolgozik, míg a játékosok egymással játszanak, a nyereményen a találatok számának arányában osztoznak.

A lóversenyjátékok itthon kizárólag totalizatőr típusúak. Ezt azért fontos megérteni, mert a játékunknál tisztában kell lenni vele, hogy ugyanazzal a játékkal, hogyha egy sokak által tippelt ló nyer, akkor a nyeremény is kisebb, azonban ha a győzteseket kevesen találták el, akkor a nyeremény akár több ezerszeres lehet. A lottóhoz lehetne hasonlítani ezt, ahol ha sok a négyes, akkor csak párezer forintot nyerünk, de ha egyedül találtuk el a nyerő számokat, akkor több millió forint ütheti a markunkat. Az lóversenyjátékban az aktuális nyereményszorzók, más néven osztalékok egészen a futam startjáig változnak, ezt online, a bet.lovi.hu oldalon is követhetjük, vagy a verseny helyszínén, illetve a televíziós közvetítések során.  A nyereményeket 1 Ft-os fogadási egységre számítjuk ki, de a 300 Ft-os alaptétre, illetve Kincsem+ játék esetében a 600 Ft-os alaptétre vetítve is kihirdetjük.

A kiemelt versenyekben Jackpotokat is meghirdetünk.  A Kincsem+ játékkal például naponta versenybe szállhatnak a világ legnagyobb lóversenyfogadásban elérhető főnyereményéért, amellyel egy szerencsés fogadásnak köszönhetően 300 millió forintot rakhatnak zsebre, Extra Jackpot napkon 1,5 milliárd forintot, Szuper Jackpot napokon pedig 3 milliárd forintot!

Tétre, helyre  vagy befutóra?

Aki először jár lóversenyen, vagy hallja a televízióban a futam közvetítését, annak furcsán hangozhatnak a szakkifejezések. Tétre, helyre, befutóra. Ezek az alap lóversenyjátékok.


A Hely játék a kezdők számára a legkedvesebb, mert ebben a legkönnyebb sikerélményt szerezni.  A Hely játékban a nyertes játékhoz a tippelt lónak a versenyben dobogós helyen kell végeznie. Nem számít, hogy az első, a második, vagy a harmadik helyet szerezte meg, lényeg, hogy az első háromban benne legyen. (Hét vagy kevesebb indulónak adott ló/agár esetén, csak az első és második helyezettel lehet nyerni.) A hely játékkal ugyan könnyű sikerélményhez jutni, a nyeremények azonban szerényebbek, átlagosan a feltett pénzünk 1,6-szorosát nyerjük vissza. Egy alapjáték ára 300 forint, ha többet szeretnénk kockáztatni, akkor a 300 Ft többszörösét is feltehetjük a kiválasztott versenyzőre.

A Tét  játék is egyszerű, ez minden játék alapja, itt a győztes lovat kell eltalálni. A kockázatunk a Hely játékhoz képest itt egy kicsit nagyobb, azonban a nyeremény is magasabb, átlagosan a pénzünk 3,5-szörösét nyerhetjük vissza. Természetesen itt is vannak kellemes meglepetések és előfordul, hogy 300 Ft kockáztatásával több tízezer forintot nyerhetünk, 2017. I félévében például volt 31 ezer forintot meghaladó Tét nyeremény is.

A Befutó játék már kicsivel több odafigyelést igényel. Itt az első és a második helyezettet kell pontosan, jó sorrendben megtippelni a nyereményért. Sokan egyszerre több lehetőséget mérlegelve kombinációs játékokat játszanak, azaz több lovat is megadnak esélyesnek az első és a második helyekre. Találat esetén bőségesen megtérül a szelvény ára, a több tízezer forintos nyeremények mellett akár százezer forintot is nyerhetünk a két szám bemondásával.

A magyar profi játékok között a legnépszerűbb a Hármasbefutó játék, a legnagyobb átlagos nyeremény ugyanis ezzel a játékkal érhető el. Ezt a legnehezebb eltalálni (az első, a második és a harmadik helyezettet kell pontosan, jó sorrendben megtippelni), a nagy nyeremény azonban minden játékos álma. 2017 első félévében 300 forinttal 559 980 Ft-ot is lehetett nyerni magyar Hármasbefutó játékban.

2015. év eleje óta már nemcsak magyar, hanem nemzetközi futamokra is lehet fogadásokat kötni az év 365 napján. Hogy miért jó ez a játékosoknak? A 18 országot átfogó nemzetközi nyereményalapban a magyar játékosok számára is elérhetők a stabil és magas osztalékokkal kecsegtető külföldi futamok. Ennek köszönhetően, akár minden nap tucatnyi futamban, számos fogadási típusban próbára tehetik szerencséjüket a lóversenyzés szerelmesei.

A Tét, Hely, Befutó, Hármasbefutó mellett a nemzetközi versenyekben találkozhatunk Befutó Tét  és Befutó Hely játékokkal is.

Előbbinél az 1.-2. helyezettet a helyes sorrendben kell eltalálni, utóbbinál pedig a tippelt lóból kettő az 1-3 helyezett között kell, hogy célba érjen, bármilyen sorrendben.

Figyelmet érdemel a nemzetközi játékok közül a törzsfogadók által méltán kedvelt Trio játék, mely alapvetően egy könnyű játék (a Hármasbefutóhoz képest itt elegendő sorrend nélkül eltalálni az első 3 lovat), az átlagnyeremény a nemzetközi játékok közül mégis itt volt a legmagasabb (8868 Ft), a legnagyobb magyar nyeremény pedig az első félévben 1 191 585 forint volt.

Míg a könnyebben eltalálható fogadási típusok az esetek többségében a feltett összeg néhányszorosát , esetleg néhány tízszeresét fizetik a kasszánál, addig a kombinációs fogadások (BEFUTÓ, HÁRMASBEFUTÓ, TRIO) esetében a szerencsés játékosok akár az alaptét több ezerszeresét is megnyerhetik!

a világ legismertebb és a legnépszerűbb lóversenyjátéka 

A Kincsem+ egy nemzetközi szervezésű, a világ 18 országában játszható sportfogadás, amely számsorsolással van összekötve. A várható főnyeremény naponta legalább 300 millió forint. A kiemelt Extra Jackpot napokon 1,5 milliárd forint az elérhető nyeremény, míg Szuper Jackpot napokon pedig 3 milliárd forint! Vasárnaponként további 300 millió forint kerül felosztásra Külön Nyereményként a sorrendi Kincsem+ találatot elért szelvények között (itt nincs szükség a Nyerő Plusz számra).

A játék lényege, hogy el kell találni az első öt célba érő lovat. A fogadószelvény tartalmaz egy véletlenszerűen adott, 1-3000 közti "Plusz számot" is. Ha a fogadási szelvényed tartalmazza az első öt helyezett lovat a helyes befutási sorrendben és egyezik a "Plusz számod" a "Nyerő Plusz számmal", akkor Kincsem+ Jackpot találatot értél el!
Több nyerő osztály van ebben a játékban is, éppen úgy, mint a lottóban. Ha az általad megjelölt 5 ló közül 3 ló a futam első három helyén végez a befutási sorrendjüktől függetlenül, már nyertél!

Nem vagyok szakértő, mégis szeretnék sok pénzt nyerni, mit tegyek?

A vérbeli sportfogadók számára a lóversenyjáték komoly hobbi. Szabadidejükben szaklapokat olvasnak, folyamatosan gyűjtik és rendszerezik az információkat a versenyzők teljesítményéről. Nemcsak ismerik, de folyamatosan követik a lovak, agarak pályafutását, kint vannak a versenyeken vagy nézik a közvetítést a Sport Televízióban, többen vissza is nézik a fut

amokat, hogy még jobban kielemezhessék kedvenceik erősségeit-gyengéit.

A Kincsem+ okos gépi játékának, a Kincsem+ TUTI-nak köszönhetően nem kell lóverseny szakértőnek lenned, mégis elviheted a napi 300 millió forint Jackpotot. A Kincsem+TUTI játékban a gép sorsolja a szelvényre a számokat, a már megjátszott kombinációkat figyelembe véve. Ez azt jelenti, hogyha például az 5-ös számú lovat játsszák az esetek 80%-ában az első helyre, akkor a fogadószelvényen is 80% valószínűséggel kerül az első helyre az 5. számú ló.

Az esélyes lovak nagyobb valószínűséggel szerepelnek a szelvényeken, egyúttal bekerülnek a játékba szélsőbb esélyű lovak is, ennek köszönhető, hogy sokszor a gépi játékban több a nagy nyeremény. 

A magyar játékosok is a Kincsem+ TUTI-val érték el az eddigi legnagyobb hazai lóverseny nyereményt, összesen 26,6 millió forintot.

Honnan tudom, hogy nyertem?

Érdemes követni a Sport Televízió élő közvetítését. A hivatalos eredmények és a nyeremények megtalálhatók a lovifogadas.hu oldalon. A legjobb, ha a szelvényeket megmutatod a fogadóirodában a kasszásoknak, hogy ellenőrizzék le a terminálon. Ilyenkor hamar megtudod, hogy nyertél vagy sem és ha igen, akkor mennyit. Ráadásul a felmerülő kérdéseidet felteheted a kasszás kollégáknak.      

Hol játszhatok?

Játszani hétvégén a Kincsem Parkban, illetve naponta az ország több száz pontján megtalálható LOVI fogadóhelyeken tudsz, ahol minden futam, minden fogadási típusát kipróbálhatod.

A Szerencsejáték Zrt. lottózóiban elérhető a Kincsem+ fogadás okos gépi változata, a „Kincsem+TUTI”, amely nem igényel előzetes ismereteket. Naponta 300 milliós vagy akár 3 milliárd forintos főnyereményért is játékba szállhatsz!

A hozzád legközelebb eső fogadóhelyekről a lovifogadas.hu oldalon tájékozódhatsz.

Kipróbálnád tippjeidet, de nincs időd személyesen felkeresni a fogadóirodákat? Akkor jó hírünk van: elindult a Lovi online fogadási rendszere a bet.lovi.hu. Regisztrálj még ma, hogy ne maradj le a nyereményekről!

Mostantól a foteledben ülve, a vízpartról vagy akár egy unalmas értekezlet szünetében is átélheted a versenyek izgalmát. Sőt, mire véget ér, akár milliomos is lehetsz.

Játszhatsz a napi futamokra és élőben követheted a versenyeket. Nincs többé fel nem vett nyeremény, hiszen az összeg azonnal jóváíródik az egyenlegeden.

Lovagold meg a milliókat minden nap! 

Regisztrálok a bet.lovi.hu-ra